Line Vanden Bogaerde, een 100% Belgisch juwelenlabel

Vanuit haar atelier in het hart van Gent, ontwerpt en maakt Line elk juweel volledig zelf. 

Hierbij volgt ze een organisch proces, met het materiaal als uitgangspunt. De collecties staan op zichzelf, maar vloeien – heel organisch - ook voort uit de vorige. Dat zorgt voor tijdloze juwelen die onderling bij elkaar blijven passen. 

Elk ontwerp begint bij een eenvoudige basis. Klaar om te perfectioneren met een opmerkelijk, hedendaags detail.

De vormgeving is zowel vloeiend als strak: het een sluit nooit het andere uit, maar zorgt net voor creatieve spanning.

Zo zoekt Line naar evenwicht tussen rust en beweging, verzoent ze tijdloos met hedendaags en creëert ze sobere luxe die straalt zonder te willen opvallen. 

Een juweel benadrukt je gevoel

Of het nu een minimalistisch stuk of een statement piece is, het juiste juweel zorgt voor extra glans. Lang twijfelen is meestal niet aan de orde. Je gezicht fleurt op, je uitstraling krijgt een boost of je persoonlijkheid komt net wat meer uit de verf.

Wat daar bij jou voor zorgt, is erg persoonlijk. 
Misschien is het juweel net de extra je-ne-sais-quoi die je al lang aan je dagelijkse look wou geven, misschien is het iets tastbaars om je veilig en geliefd te voelen. Vaak is het een geschenk van een geliefde, of van jezelf.

Of een erfstuk dat al jaren wordt doorgegeven. Dat je het zo dicht op je huid draagt, bewijst hoe warm, emotioneel geladen en persoonlijk een juweel kan zijn. 

Ook luxe moet eerlijk zijn

Opgegroeid met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en respect voor mens en milieu, beseft Line maar al te goed dat juwelen – en vooral de grondstoffen ervan – niet onbesproken zijn.

Een evidentie

Fairmined goud is een evidentie

De keuze voor eerlijk ontgonnen goud maakt voor de mijnwerkers, hun community en het milieu een enorm verschil. Line ziet het als haar verantwoordelijkheid om zo duurzaam en eerlijk mogelijk te creëren.

Daarom zijn de collecties niet trendgebonden, maar tijdloos, zorgt ze voor de hoogste kwaliteit en werkt ze met duurzame en eerlijke grondstoffen.

Kies je bijvoorbeeld een trouwring in fairmined goud, dan draag je bij aan een eerlijk loon, een beter leven. Voor veel klanten zit ook dààr die extra glans waar ze naar op zoek zijn.