Openingsuren - vrijdag & zaterdag 11.00 - 17.00

Begijnhoflaan 87, 9000 Gent

vrijdag & zaterdag: 11.00 - 17.00

Over de ontwerpster

Line Vanden Bogaerde

 © Karen Van der Biest

Line ontwerpt en maakt juwelen in hartje Gent. Maak kennis met haar manier van ontwerpen en ontdek haar persoonlijk verhaal achter het merk. 

Hoe zou jij de stijl van je juwelen beschrijven? 

Line: Eenvoud met een twist. Ik hou van eenvoudige vormen en structuren en werk het liefst met natuurlijke materialen. De juwelen zijn gevoed door de tijdsgeest, maar toch tijdloos. Dat is voor mij heel belangrijk.

Wat is er uniek aan jouw manier van ontwerpen? 

Line: Ontwerpen is voor mij uitproberen tot ik een klik voel. Een collectie is pas af als die klik er is; wanneer het voor mij een geheel is. Zowel de collectiestukken als de trouw- en verlovingsringen op maat maak ik van begin tot einde zelf. 

Eenmaal ik een bepaald ontwerp in mijn hoofd heb, probeer ik het te vereenvoudigen. Ik ga op zoek naar de kracht in eenvoud. Soms zoek ik wekenlang naar dat ene detail dat anders moet, of naar dat ene juweel dat de collectie compleet maakt. Ik werk het liefst op organische wijze vanuit het materiaal. 

Waarom werk je enkel met Fairmined goud? 

Line: Ik ben opgegroeid met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en respect voor mens en milieu. Mijn moeder had 35 jaar geleden een natuurvoedingswinkel. ‘Biologisch’ en ‘ecologisch’ waren voor mij altijd gewoon logisch. Als kind wilde ik iets betekenen voor de wereld en iets goed doen met mijn leven. Dat is het mooie aan kind zijn: het idee dat alles mogelijk is, en dat je alles kan worden. Als tiener ging ik als vrijwilliger werken in een Oxfam wereldwinkel. Toen was het nooit bij me opgekomen dat ik later juwelen - toch een luxeproduct - zou gaan maken. 

Maar ik hou enorm van de ambacht, en ik neem mijn liefde voor wat ethisch en milieuvriendelijk is zo veel mogelijk mee in mijn werk. Daarom is Fairmined goud voor mij een evidentie. Uiteindelijk is het voor ons slechts een kleine moeite om te kiezen voor eerlijk ontgonnen goud. Maar voor de mijnwerkers, hun families, hun community en het milieu is het een wereld van verschil. Bij reguliere goudmijnbouw worden voor een setje trouwringen tonnen toxisch afval in het milieu gedumpt en moeten de mijnbouwers werken in erbarmelijke omstandigheden voor een veel te laag loon. Bij Fairmined goud heb je de garantie dat ze in goede omstandigheden werken, en daar eerlijk voor betaald worden. 

Als je als consument een ring in Fairmined goud koopt, weet je tenminste dat je voor de rest van je leven iets aan je hand draagt dat heeft bijgedragen tot een beter leven voor een hele gemeenschap. Dat maakt de ring voor veel mensen nóg mooier en waardevoller. 

 

Showroom

Begijnhoflaan 87, 9000 Gent
+32 497 66 76 81
hi@linevandenbogaerde.com

Openingsuren

vrijdag & zaterdag 11.00 - 17.00
Voor het bespreken van een verlovingsring of trouwringen maak je best een afspraak.